Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Drukarnia Rzeszów

Karpaty na Widelcu. Spotkanie Roberta Makłowicza z rzeszowskimi restauratorami

Karpaty na Widelcu. Spotkanie Roberta Makłowicza z rzeszowskimi restauratorami
BGP210518KFm-03

Autor: Autor: Grzegorz Bukała

Już jutro  (tj. 14 września br.) odbędzie się spotkanie dotyczące przyszłorocznej, pierwszej edycji Festiwalu Kulinarnego ,,Karpaty na Widelcu". Spotkanie poprowadzi znany i ceniony krytyk kulinarny Robert Makłowicz. 

Festiwal kulinarny z udziałem Roberta Makłowicza ma odbyć się jesienią przyszłego roku. Sam krytyk kulinarny przyjeżdża jutro do Rzeszowa, by porozmawiać ze środowiskiem gastronomicznym na temat szczegółów jego organizacji.

- Serdecznie zapraszamy wszystkich Restauratorów, Szefów Kuchni, Hotelarzy, Producentów tradycyjnych wyrobów kulinarnych oraz Wystawców zainteresowanych przyszłorocznym Festiwalem Karpaty na Widelcu, który zorganizowany będzie w Rzeszowie jako pierwsza wielka impreza kulinarna w naszym mieście. - czytamy na oficjalnym profilu miasta Rzeszowa na Facebooku.

Spotkanie z krytykiem kulinarnym odbędzie się 14 września o godzinie 10:00 w Sali Konferencyjnej Hotelu Prezydenckiego w Rzeszowie. Głównym organizatorem wydarzenia jest Miasto Rzeszów, a jego patronami: Prezydent Miasta Rzeszowa Konrad Fijołek oraz Robert Makłowicz.

Karpaty na Widelcu


Festiwal kulinarny zapowiadał już w swojej kampanii wyborczej Konrad Fijołek. To w tym czasie Rzeszów odwiedził krytyk kulinarny Robert Makłowicz, który wraz z ówczesnym kandydatem na prezydenta wymyślił festiwal kulinarny pn. ,,Karpaty  na Widelcu". Obaj zgodnie stwierdzili, że jest to bardzo dobry ruch, by pomóc przedsiębiorcom z branży gastronomicznej wypromować karpackie smaki i kulturę.

Robert Makłowicz współorganizuje już jeden z największych festiwali kulinarnych w Polsce pod nazwą ,,Europa na Widelcu". W czasie kilkudniowej imprezy mieszkańcy stolicy Dolnego Śląska mają szansę spróbować dań oraz przysmaków pochodzących z Wielkiej Brytanii, Chorwacji, Ukrainy, Hiszpanii, Francji czy Niemiec. Teraz, w nawiązaniu do wrocławskiej imprezy kulinarnej, podjął się kolejnego wyzwania. W przypadku rzeszowskiego festiwalu, kucharze inspirowaliby się przepisami charakterystycznymi dla całego regionu Karpat.

Podziel się
Oceń

Komentarze
Reklama Drukarnia Rzeszów