Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Powiat Rzeszowski

Spotkanie autorskie z Bartkiem Kieżunem– autorem i dziennikarzem kulinarnym, podróżnikiem i fotografem

Wojewódzka i Miejska Biblioteka Publiczna w Rzeszowie zaprasza na spotkanie autorskie z Bartkiem Kieżunem– autorem i dziennikarzem kulinarnym, podróżnikiem i fotografem, które odbędzie się 5 grudnia 2024 r. o godz. 17.00 w budynku WiMBP w Rzeszowie, ul. Sokoła 13.Spotkanie poprowadzi Krzysztof Zieliński. Wstęp wolny.

Źródło: WiMBP w Rzeszowie

Bartek Kieżun – autor i dziennikarz kulinarny, podróżnik i fotograf. Miłośnik książek, nie tylko poświęconych jedzeniu. Gotuje, karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne i pisze. Publikuje w „Kukbuku”, „Twoim Stylu”, „Newsweeku” i „Wysokich Obcasach”. Jest felietonistą magazynu „Ferment”. Absolwent Krakowskiej Szkoły Sommelierów i AcademiaBarilla w Parmie. Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana. Siedmiokrotny laureat prestiżowej World GourmandCookbookAward. Wykłada w Centrum Interpretacji Zabytku oraz Collegium Civitas.

Krzysztof Zieliński – historyk sztuki, regionalista, wykładowca Uniwersytetu Rzeszowskiego, autor szeregu książek i artykułów dotyczących dziedzictwa kulturowego podkarpackiego oraz obszarów pogranicza. Autor przewodników kulinarno-turystycznych po regionie: „Podkarpackie Smaki” (edycja 2012), „Przewodnik po Rzeszowskim Szlaku Kulinarnym” (2014) oraz przewodnika „Szlak Kulinarny Podkarpackie Smaki” (edycja 2013, 2015). W latach 2013-2021 współtwórca i animator Szlaku Kulinarnego Podkarpackie Smaki. Od 2022 r. twórca Szlaku Kulinarno-Turystycznego Ekologia, Jakość, Tradycja. Od 2024 r. współautor programu o historii regionalnych dań w TVP3 Rzeszów (10 odcinków) oraz cotygodniowej audycji w Polskim Radiu Rzeszów „Kulinarne pogaduchy”.

Zadanie sfinansowane w ramach Rzeszowskiego Budżetu Obywatelskiego w 2024 r.


Podziel się
Oceń

Komentarze

Reklama Drukarnia Rzeszów